Ailemin kutu kutu hayatları var bu blogda. Keyif aldığımız yemek, gezi, kitap, annelik... hakkında herşeyden biraz.

11 Ağustos 2011 Perşembe

Tuvalet eğitimi ?

Tuvalet eğitimi deyince aklıma ilk haftalarda Zuzucan'ın altını değiştiremediğimiz dönemler geldi. Karnına dikkat etmeye çalışarak canını acıtırız korkusuyla yavaş yavaş, dakikalar süren bir süreçti. Hatta bazen altını değiştirirken uyuya kalıyordu. Şimdiyse alt değiştirme minderine yatırıp oyalamak için türlü türlü icatlar bulmaya çalışıyoruz (kitap, araba, tencere kapağı, kaşık, telefon ahizesi....vb). 1 dakikadan uzun sürerse kıvrılmaya başlayan tırtılı tutabilene aşkolsun.

Doktorumuz tuvalet eğitimi için acele etmememizi, bebeklerin 18 aydan sonra fizyolojik olarak hazır hale geldiklerinden bahsetmişti. Tracy Hogg ise, kendisinden beklendiği gibi, bambaşka bir yaklaşım sunarak 1 yaş öncesinde yavaş yavaş alıştırma turlarına başlanabileceğinden, yapılan istatistiklerde erken başlanan çocuklarda 1,5 yaşına kuru girenlerin sayısının fazlalığından bahsediyor. Acaba bebeklikten itibaren klozete götürülmekten bıkan çocuk, bırakın beni yalnız diye isyan ettiğinden mi başarılı sonuç alınmış bilemiyorum ama biz başlamadık.

Tuvalet eğitimine 18 aydan önce başlamayı düşünmediğim için bu konuyu çok araştırmadım ama son haftalarda Can'ın birkaç kez tuvaletini yaptığında bezini gösterip çekiştirdiğini farkettik. Bu hafta kaka mı yaptın sorusuna, kaka deyip bezini çekiştirerek yanıt verince, yavaş yavaş tuvalet eğitimine başlamaya  karar verdik. Deneyimlerini paylaşanlar olursa sevinirim.




Tatil sonrasında bir arkadaşımızın aldığı Fisherprice eğlenceli müzikli tuvaletle ilk denemelere başlamayı planlıyoruz.
Bakalım adı gibi eğlenceli olacak mı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder