Ailemin kutu kutu hayatları var bu blogda. Keyif aldığımız yemek, gezi, kitap, annelik... hakkında herşeyden biraz.

19 Temmuz 2012 Perşembe

Havuz ve yüzme


Hande ve CanLu'nun Londra aktivitelerini yakından takip ediyoruz. Emziren anneler için sinema saatleri ve doğumdan itibaren bebekle yüzme dersleri gerçekten İstanbul'da olmasını isteyeceğim aktivitelerdi. Sinema konusunu bir sinemada yönetici olarak çalışan arkadaşıma bile açtım ama olmadı. Söylediklerine göre bir dönem deneme amaçlı başlamışlar ama talep olmamış.

Yüzmeyle ilgili araştırmalarımdan da bir sonuç alamamıştım ki geçtiğimiz ay bir arkadaşım Aqua Babies'den bahsetti. http://www.aquababies-tr.com/tr/
Toddlers 1-2-3 gibi büyük çocuklar için de programları olmakla birlikte sadece haftasonu zaman ayırabileceğimiz için bizim programımıza ne yazık ki uymadı.

Arkadaşım, 1,5 yaşındaki dünya tatlısı kızıyla gitmeye başlamış bile. Doğum sonrasından itibaren başlanabilecek ebeveyn ve bebek arasında yakınlaşmayı sağlayacak, bebeklerin/çocukların su yüzeyinde de, altında da rahat olmalarını sağlayacak her biri haftada bir gün(yarım saat) olmak üzere 5 derslik bir programdan bahsediliyor. Bu kursla acemi anne-babaların bebek/çocuklarıyla birlikte yüzerken nasıl daha doğru ve daha rahat, onları korkutmadan hareket etmeyi öğrenebileceklerini düşünüyorum.

Can ise yüzme faaliyetlerine kendince başladı. Zaten arada bir söylediğine göre abi olmuş. Sığmakta zorlandığı küvetinde şen kahkahalar atarak, bazen sırt üstü yatıp suyun içine batarak ve Sapanca'da kuzenleriyle şişme havuzda suyun içine dalarak ve ayaklarını çırparak suda fazlasıyla rahat olduğunu gösteriyor. Ege ve Mert, bu yaz yüzme derslerine başladılar ve kolluklarıyla yüzebiliyorlar. Geçtiğimiz Pazar günü Sapanca'da biz de bıdık bıdık yüzen kuzenlere eşlik ettik. Can da bu şekilde büyüklerin havuzuna cumburlop (yine Can'ın deyişiyle "cımbıt!") atladı.

Havuzda ayaklar çırpıldı, şişme deniz yatağının üzerindeyken kendisini sallamaya çalışarak aksiyon yaratıldı, havuzdan çıktı, atladı, çıktı,atladı... Atom karıncanın nereden atlayacağı, nereye koşacağı belli olmadığı için ben havuz dışında o koşuştururken peşinde, Kaan da havuzda yetişmeye çalıştık. 1 saat havuzda kalmasına rağmen ona yetmedi, çıkarken ağladı.

Umarım deniz ve yüzme sevgisi hep devam eder. Büyüdüğünde onunla yüzmek için can atıyorum.

Tam teşekküllü yüzücü



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder