Ailemin kutu kutu hayatları var bu blogda. Keyif aldığımız yemek, gezi, kitap, annelik... hakkında herşeyden biraz.

7 Kasım 2010 Pazar

Can'ın odası tamam, sonunda...


Can'ın tahmini doğum tarihine 4,5 hafta kala izne ayrıldım. Enerji topladığım, aylardır bekleyen işlerimi hallettiğim, evi düzenlediğim ve kendime vakit ayırmaya çalıştığım bu dönemde izne erken ayrılmam gerçekten  iyi geldi. Ama Can'ın odasına halı almaya yetmedi. Tam halı bakmaya gideceği
miz günün sabahında Can çıkageldi. İlk ayların koşuşturması, sonra 2 ay Dikili derken, sonunda Can 6 ayını doldurmadan odasına halı alabildim. Kısa tüylü, düz, tam odasının ölçülerine göre; yaşasın Ikea!
 
Can yeni halısını test ederken
 
Bebek odasının neresi olması gerektiği, nasıl olması gerektiği konusunda bir süre kafa patlattıktan sonra,  ileriki yıllarda renklendirebileceğimiz şekilde sade, aydınlık bir oda olarak döşemeye karar verdik. Can büyüdükçe onun zevkiyle oda şekillensin istedik. (Şimdilik bizim zevkimize kaldı küçük bey) Aslında  beğendiğimiz duvar kağıdı 'funny jungle' sonrası düşünmeyi bıraktık. Bir duvara funny jungle, diğer duvarları ise yarıya kadar çizgili kombininden döşedik. Duvarın ortasından geçmesini planladığımız ahşap beyaz bordürler konusunda ise hem Ankara'da yapımında, hem montajında babam yardımcı oldu. Bordür bize çıkarılan fiyatın yaklaşık yüzde birine mal oldu.

Mobilya konusunda Modoko'da Çocuk Kalbi, Logo Mobilya ve İnci Tuncel...  arasında zigzag çizip sonunda bambaşka bir seçenekte karar kıldık.  Baby Art'da Elif Hanımla beraber hem mobilyanın talebe göre hazırlanması aşamasında sürece dahil olmaktan çok keyif aldık, hem de zamanında teslim ve montaj hizmetlerinden çok memnun kaldık. http://babyartmobilya.com/

Yazlıktan döner dönmez, Can'ın 4 aylık olmasını ve alışkanlıklar geliştirmeye başlamasını dikkate alarak
kendi odasındaki bebek yatağını kullanmaya başladık. Yatak büyüyen bir yatak olmakla birlikte, büyümesini sağlayan parçaları yatağın içine gizlendiği için, çoğu mağazadaki modeller gibi üzerinde geçici bir sandık içermiyor. Yatağın en sevdiğim özelliği, bir kenarında akşap parmaklıklar yerine file kullanılması. File sayesinde, yatağın bir tarafını kolaylıkla tamamen indirip Canla birlikte yatakta oyunlar oynayıp, uyku saatinde ve emzirme sırasında yatağa oturabiliyorum. Odaya ihtiyaç halinde bir koltuk almayı düşünmüştük ama yatağı kullanabilmem nedeniyle ihtiyaç duymadım. Yine Ikea'dan kendi odamız için aldığımız sandalye gerektiği zamanlarda işimizi fazlasıyla görüyor.


Land of Nod'dan çarşaf da odaya renk kattı. http://www.landofnod.com/
   
Nevresim takımı- Land of Nod
Duvar kağıdı- Funny jungle

 Şifonyerin üzerine Mothercare'den alt değiştirme minderi de eklenince oda tamamlandı. Duvardaki resimleri Etsy'den Sarah Jane Studio'dan almıştım. 'On parade' bana hamilelik günlerimi hatırlatıp gülümsetiyor.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder